AUTOMATISATIE VAN ROLLUIKEN

Bestaande rolluiken kunnen na jaren intensief gebruik behoorlijk beginnen 'doorwegen'. Ook zijn de linten die vroeger gebruikt werden, lang niet meer te vergelijken met de huidige rolluiklinten, die tegen een veel hogere trekkracht bestand zijn.

Heeft U een zwaar rolluik, dan kan U ook opteren voor het voorzien van een elektrische bediening. De elektrische motor garandeert niet enkel een gemakkelijke bediening, hij zal ook zorgen voor een langere levensduur van Uw rolluik. Het rolluik wordt immers met een constante snelheid bedient, en zal steeds op het zelfde moment gestopt worden (geen bruuske lintbediening meer...).

Bij het elektrisch maken wordt de oprolas van het bestaande rolluik vervangen door een holle octo as, waarin een buismotor wordt aangebracht. De bediening van het rolluik gebeurt dan door een draai- of drukschakelaar. Eventueel kan ook een 'timer' voorzien worden, die op vast in te stellen tijdstippen het rolluik zal bedienen, ook als U niet thuis bent. Uiteraard kunnen ook relais geplaatst worden, zodat 1 schakelaar verscheidene rolluiken tegelijk kan bedienen. Afstandbediening maakt het gamma compleet, en verminderen de te plaatsen bedrading. 

Met de huidige somfy io motoren is er een nieuw tijdperk ingetreden. Door het plaatsen van een tahoma of connexoon kun u uw rolluiken , ed bedienen via een app op uw iPhone.

Rombouts staat garant voor een perfecte afwerking van zowel het mechanische gedeelte in het rolluik, als de elektrische bedrading.

Copyright © all rights reserved.

.